Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2013

Η θεωρία Stephen Hawking για την δημιουργία του κόσμου (βίντεο)

"Δεν χρειαζόμαστε θεό για να εξηγήσουμε την δημιουργία του σύμπαντος."

Ο φημισμένος φυσικός και κοσμολόγος Stephen Hawking, υποστηρίζει ότι είναι δυνατόν κάτι να προέλθει από το τίποτα, δηλαδή το σύμπαν να δημιουργήθηκε από το πουθενά."

Οι νόμοι της φύσης μας λένε ότι το σύμπαν μπορεί να έχει έρθει σε ύπαρξη όπως εμφανίζεται ένα πρωτόνιο χωρίς να χρειαστεί τίποτα από άποψη ενέργειας, αλλά και ότι είναι πιθανό να προκαλέσει ένα big bang»

Χρειάζονται μόνο τρία συστατικά για να δημιουργηθεί ένα σύμπαν. Τα συστατικά είναι ύλη/μάζα, ενέργεια και χώρος. Αλλά με την περίφημη εξίσωση του Einstein, η μάζα και η ενέργεια είναι βασικά το ίδιο πράγμα.

Κατόπιν η μεγάλη έκρηξη δημιούργησε τα δύο απαραίτητα συστατικά για ένα σύμπαν: ενέργεια και χώρο. Σωματίδια, όπως τα πρωτόνια συμπεριφέρονται σύμφωνα με τους νόμους της κβαντομηχανικής και μπορούν να εμφανίζονται τυχαία, να εξαφανίζονται και στη συνέχεια να επανεμφανίζονται κάπου αλλού.

Επίσης πρέπει να καταλάβουμε την λειτουργία της μαύρης τρύπας, που επιπλέει στο χώρο, ένα αστέρι τόσο ογκώδες που έχει καταρρεύσει στον εαυτό του. Τίποτα, συμπεριλαμβανομένου και του φωτός, μπορεί να ξεφύγει από τη βαρύτητα της.

Το Βαρυτικό πεδίο μιας μαύρης τρύπας είναι τόσο ισχυρό ώστε να μπορεί να στρεβλώσει το φως, αλλά και το χρόνο. Ο χρόνος, ως εκ τούτου, δεν υπάρχει στη μαύρη τρύπα.

Χρησιμοποιώντας αυτό ως το τελικό κλειδί για να εξηγήσει πως το ίδιο το σύμπαν δημιουργήθηκε, ο Hawking εξηγεί ότι αν ταξιδέψετε πίσω στο χρόνο προς τη στιγμή του Big Bang, το σύμπαν μικραίνει μέχρι να έρθει σε ένα σημείο όπου ολόκληρο το σύμπαν είναι σε ένα χώρο, τόσο μικρό που είναι «στην πραγματικότητα μια ενιαία, απειροελάχιστα μικρή, απείρως πυκνή, μαύρη τρύπα!"

Ο ίδιος είπε, "Δεν μπορείτε να πάτε σε μια εποχή πριν το big bang, επειδή δεν υπήρχε τίποτα πριν το Big Bang. Έχουμε βρει τελικά κάτι, που δεν έχει αιτία, γιατί δεν υπήρχε χρόνος για να υπάρξει η αιτία, αυτό σημαίνει ότι δεν υπάρχει καμία πιθανότητα ενός Δημιουργού, διότι δεν υπάρχει ο χρόνος για έναν δημιουργό να προϋπήρχε.

"«Δεδομένου ότι ο χρόνος άρχισε την ίδια τη στιγμή του Big Bang, είναι ένα γεγονός που δεν θα μπορούσε να έχει προκληθεί ή να δημιουργηθεί από οποιονδήποτε ή οτιδήποτε άλλο.

"Όλα αυτά αναλύονται στο ντοκιμαντέρ «Curiosity του 2011, Did god create the Universe?» του Σ. Χώκινς.

Δείτε το ντοκιμαντέρ εδώ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας ευχαριστούμε για το σχόλιό σας