Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2013

Ξεκίνησε το "τρένο" για την άνοδο: Μανδραϊκός- ΑΕΚ 0-2 στην πρεμίερα

Η ΑΕΚ ανέλαβε τα ηνία του αγώνα από το ξεκίνημα της αναμέτρησης και δεν άφησε κανένα περιθώριο στον Μανδραϊκό. Οσο περνούσε ο χρόνος, η Ενωση αύξανε την πίεση της γύρω από την περιοχή του Χρόνη, αλλά δεν μπορούσε να μπει σε αυτή. Αλλά τελικά δεν χρειάστηκε καν να γίνει κάτι τέτοιο για να πάρει προβάδισμα. Στο 11’ ο Σταθάκης εξαπέλυσε «κεραυνό» από το ημικύκλιο της μεσαίας γραμμής, με τη μπάλα να καρφώνεται στο «γάμα» της εστίας του Μανδραϊκού.

Απαλλαγμένη από το άγχος του σκορ, η ΑΕΚ ανέβασε την απόδοση της. Μέχρι το πρώτο ημίωρο της αναμέτρησης, οι παίκτες του Δέλλα έκαναν ό,τι ήθελαν μέσα στο γήπεδο. Με τον Κορδέρο να κατευθύνει το παιχνίδι, τον Πλατέλλα να δημιουργεί συνεχώς ρήγματα στην άμυνα του Μανδραϊκού και τους Μπρέσεβιτς και Ντακόλ να βρίσκονται σε θέση για γκολ. Υπήρξαν ευκαιρίες, η ΑΕΚ είχε καλή κυκλοφορία, αλλά δεν είχε συγκέντρωση στην τελική προσπάθεια.

ÌÁÍÄÑÁÉÊÏÓ - ÁÅÊ (Ã ÅÈÍÉÊÇ)Με το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, ο Δέλλας άλλαξε πλευρές αμοιβαία σε Πόποβιτς και Πλατέλλα (δεξιά ο Κροάτης). Ωστόσο, η ΑΕΚ δεν μπόρεσε να συνεχίσει με την ίδια άνεση. Ο Μανδραϊκός άρχισε να απειλεί την εστία του Βούρα και στο 55’ θα μπορούσε να αλλάξει τη ροή του παιχνιδιού, εάν ο γκολκίπερ της Ενωσης δεν έβγαινε γρήγορα από την εστία του για να ανακόψει τον Σερέπα σε μοναδικό τετ α τετ.

Το μεγάλο πρόβλημα ήταν στη μεσαία γραμμή, όπου ο Ανάκογλου ήταν εγκλωβισμένος, ο Ντακόλ έπαιζε δίπλα στον Μπρέσεβιτς και ο Κορδέρο έμεινε μόνος να μαζεύει τα…ασυμμάζευτα. Η ΑΕΚ δεν μπορούσε να πετύχει το δεύτερο γκολ που θα κλείδωνε το παιχνίδι και ο Μανδραϊκός έπαιρνε θάρρος. Ο Δέλλας έριξε τον Γροντή για να ενισχύσει τη μεσαία γραμμή, περνώντας τον Ντακόλ στην κορυφή της επίθεσης.

ÌÁÍÄÑÁÉÊÏÓ - ÁÅÊ (Ã ÅÈÍÉÊÇ)
Η ΑΕΚ συνεχίσει να φλερτάρει με τη γκέλα. Εχασε τη μεγάλη ευκαιρία με το πέναλτι που κέρδισε ο Τζανετόπουλος και ξόδεψε ο Ντακόλ, αλλά βρήκε τη λύτρωση με το γκολ του Πλατέλλα. Το ξεκίνημα έγινε, η ΑΕΚ δεν είχε προβλήματα να πάρει τη νίκη, αλλά έδειξε πως πρέπει να προσαρμοστεί ακόμα πιο γρήγορα στις ειδικές συνθήκες της κατηγορίας.

1027281
ΑΕΚ (Τ. Δέλλας): Βούρας, Τσουκαλάς, Τσουμάγκας, Τζανετόπουλος, Σταθάκης, Κορδέρο (90’ Παληαρούτας), Ανάκογλου, Πλατέλλας, Ντακόλ, Πόποβιτς (90’+ Πεταυράκης), Μπρέσεβιτς (70’ Γροντής)

Μανδραϊκός (Κ. Μίχας): Χρόνης, Χουστουλάκης, Σιακαβάρας, Μεσίνι, Κολτσίδας (64’ Κουβίδης), Αγκόλι, Μπιλίτσης, Ζουράβλιοφ (56’ Καλογρίδης), Καϊμακαμούδης, Ζαχαράτος (50’ Βασιλείου), Σερέπας

Διαιτητής: Τζοβάρας (Φθιώτιδας), Βοηθοί: Δουδούμης, Δοσκόρης

Την κίτρινη κάρτα είδαν οι Πλατέλλας (83’), Μεσίνι (55’), Σερέπας (71’), Βασιλείου (75’)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας ευχαριστούμε για το σχόλιό σας