Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2013

Κάλεσμα της ΠΑΣΥ για κινητοποίηση στην Περιφέρεια την Δευτέρα στις 6:30μμ

Κάλεσμα στους κτηνοτρόφους του νησιού μας απευθύνει η Παναγροτική Αγωνιστική Συσπείρωση και τους καλεί σε κινητοποίηση την Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου στις 6:30 μμ στην Περιφέρεια Β. Αιγαίου

Η ΠΑΣΥ σε ανακοίνωσή της καλεί τους αγροτοκτηνοτρόφους του νησιού μας, σε αγωνιστική ετοιμότητα για να αποτρέψουν οργανωμένα μέσα απο τους αγροτικούς συλλόγους την προσπάθεια της κυβέρνησης να προχωρήσει στον αποχαρακτηρισμό των βοσκοτόπων. 

Με τον αποχαρακτηρισμό βοσκότοπων θα θεωρούνται επιλέξιμα μόνο τα κτήματα με θαμνώδες έκταση και όχι με με δέντρα όπως βαλανιδιές και πουρνάρια  όπως ίσχυε μέχρι τώρα. Σύμφωνα με καταστάσεις που έχουν δοθεί στην δημοσιότητα το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και ο ΟΠΕΚΕΠΕ έβγαλαν εκτός 250.000 στρέμματα περίπου, τα οποία δεν μπορούν να δηλωθούν απο τους αγρότες.

Να τονίσουμε πως και σύμφωνα με το σχέδιο αυτό που προωθείται λόγο της πρόσδεσης της ελληνικής αγροτικής οικονομίας στις επιταγές της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Κ.Α.Π. η οικονομία του νησιού θα χάσει περίπου 4 εκατμ. ευρώ απο τις επιδοτήσεις ενώ θα αποτελέσει και ταφόπλακα στην αγροτική παραγωγή που δοκιμάζεται λόγο οικονομικής καπιταλιστικής κρίσης. 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας ευχαριστούμε για το σχόλιό σας