Σάββατο 15 Ιουνίου 2013

Το Μ.Α.Σ. κοντά στους απολυμένους της ΕΡΑ Ηρακλείου

Έξω απο τα γραφεία της ΕΡΤ στο Ηράκλειο βρέθηκαν φοιτητές που συσπειρώνονται στο Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών και στον σύλλογο φυσικού του Πανεπιστημίου Κρήτης. Οι φοιτητές βρέθηκαν στον χώρο για να δείξουν έμπρακτα την ταξική αλληλεγγύη τους και να περιφρουρησουν την κατάληψη. Είχαν μάλιστα και την ευκαιρία να μιλήσουν απο τα μικρόφωνα της ΕΡΑ. 



Νωρίτερα και στις 12:00 είχε πραγματοποιηθεί κινητοποίηση των φοιτητών και πορεία στα "λιοντάρια" και στο κέντρο του Ηρακλείου για να γνωστοποιηθεί αλλά και για να καταγγελθεί απόφαση της κοσμητείας της σχολής θετικών και τεχνολογικών επιστημών του Πανεπιστημιου Κρήτης να δώσει συνέχεια στην δίωξη 12 φοιτητών του τμήματος φυσικής.

Οι σπουδαστές μεταξύ των άλλων τόνισαν τόσο απο την ΕΡΑ όσο και απο την κινητοποίησή τους ότι: Το γεγονός αυτό δεν είναι κεραυνός εν αιθρία, αλλά αποτελεί εφαρμογή, στην παιδεία, του δόγματος "Νόμος και Τάξη" που προωθεί η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ ενάντια στο Λαϊκό κίνημα. Προχωράει σε ποινικοποίηση και καταστολή κινητοποιήσεων, απαγόρευση διαδηλώσεων και επιστράτευση απεργών. έτσι και στην τριτοβάθμια εκπαίδευση έχει στόχο να μετατρέψει τα ΑΕΙ ΤΕΙ σε ανώνυμες εταιρίες και την  παιδεία σε εμπόρευμα, στο οποίο θα έχουν οι λίγοι και εκλεκτοί, η υλοποίηση των στόχων της προϋποθέτει ιδρύματα στα οποία δεν θα κουνιέται φύλλο. 



Ρεπορτάζ: web radioanemotia












0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας ευχαριστούμε για το σχόλιό σας