Τρίτη 5 Αυγούστου 2014

Αυτομολούν στη Ρωσία οι Ουκρανοί στρατιώτες

Σε μαζική φυγή τρέπονται οι ουκρανοί στρατιώτες. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της συνοριοφυλακής στην περιοχή του Ροστόφ Βασίλι Μαλάεφ, την Κυριακή το βράδυ κατέθεσαν τα όπλα και πέρασαν τα σύνορα 438 στρατιώτες, μεταξύ των οποίων και 164 φύλακες των ουκρανικών συνόρων. Ενας από τους στρατιώτες ήταν σοβαρά τραυματισμένος και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για χειρουργική επέμβαση.

«Ηταν τόσο άσχημα εκεί πίσω», λέει ένας άλλος στρατιώτης στην κάμερα. «Πολεμούμε εδώ και μήνες χωρίς λόγο... Εχουν δει τόσο θάνατο τα μάτια μου.. Κουράστηκα... Εδω μας έδωσαν την ευκαιρία να ξεκουραστούμε, να πλυθούμε, μας έδωσαν καθαρά ρούχα.. Σας είμαστε ευγνώμονες...» συμπληρώνει.

Σημειώνεται ότι αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που στρατιώτες της γειτονικής χώρας καταφεύγουν στη Ρωσία. Μόλις το περασμένο Σάββατο δώδεκα Ουκρανοί στρατιώτες παρέδωσαν τα όπλα τους και πέρασαν στο Ροστόφ της νότιας Ρωσίας. Σύμφωνα με δηλώσεις εκπροσώπου της περιφερειακής υπηρεσίας συνόρων, «οι στρατιώτες παρέδωσαν τα όπλα τους και πέρασαν στη Ρωσία μέσω του συνοριακού σημείου ελέγχου Γκούκοβο. Τα κίνητρά τους έχουν επιβεβαιωθεί». Όπως διευκρίνισε, οι Ουκρανοί στρατιώτες, οι οποίοι υπηρετούσαν στην 72η μηχανοκίνητη ταξιαρχία, διέσχισαν τα σύνορα και μπήκαν στα εδάφη της Ρωσικής Ομοσπονδίας το Σάββατο, 2 Αυγούστου.
Εξάλλου στα τέλη Ιουλίου περισσότεροι από 40 υπηρετούντες στον ουκρανικό στρατό εγκατέλειψαν τις στρατιωτικές μονάδες τους και ζήτησαν από τους άνδρες της πολιτοφυλακής του Ντονιέτσκ και του Λουγκάνσκ να τους βοηθήσουν να περάσουν στη Ρωσία, γιατί δεν ήθελαν να πολεμούν εναντίον του λαού τους. Όλοι οι Ουκρανοί στρατιώτες πέρασαν από τον συνοριακό σταθμό του Ντονιέτσκ και ευχαρίστησαν τους πολιτοφύλακες για τη βοήθειά τους.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας ευχαριστούμε για το σχόλιό σας