Τρίτη 26 Αυγούστου 2014

Άρχισαν πολύ νωρίς να διαψεύδονται οι προσδοκίες

Τα όσα συμβαίνουν στην τοπική πολιτική σκηνή της Λέσβου την τελευταία εβδομάδα είναι κωμικοτραγικά. Οι επικεφαλής των δυο μεγαλύτερων συνδυασμών που ήρθαν πρώτοι σε ψήφους με ποσοστό 66,62 % στις εκλογές στις 18 Μαΐου 2014, βρίσκονται στο επίκεντρο της δημόσιας κριτικής/ κατακραυγής με τις "επιλογές" τους. 


Πρώτα απ όλα είχαμε την παραίτηση του Φώτη Ξύδα πριν καν αναλάβει τα καθήκοντα που τον ανάδειξε ο λεσβιακός λαός απο την θέση του "αρχηγού" της μείζονος αντιπολίτευσης. Ο επικεφαλής του "Αδέσμευτου Συνδυασμού για τη Λέσβο" λίγες μέρες πριν την ορκωμοσία του νέου δημοτικού συμβουλίου Λέσβου την Δευτέρα που μας πέρασε (25/8) θυμήθηκε να παραιτηθεί. Αρκετοί είναι εκείνοι που θεώρησαν αναμενόμενη την παραίτηση και ταύτισαν την επιλογή του με την μη εκλογή του στην θέση του δημάρχου της Λέσβου. Ο σεβαστός πρέσβης με το πλούσιο βιογραφικό και τις υψηλές γνωριμίες (όπως πλασάρονταν απο τον κομματικό χώρο της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ που στηρίχτηκε) συνεχίζει τις διακοπές του και τα στελέχοι της παράταξης του θα κλιθούν να συνεχίσουν μόνα τους τον τιτάνιο αγώνα για τα μείζονα προβλήματα του τόπου. 


Απο την άλλη πλευρά δε, ο νέος άρχοντας Λέσβου, Σπύρος Γαληνός, του "ανεξάρτητου" εκλογικού συνδυασμού "Μόνο για τη Λέσβο" που χωρίς ψήγμα υστεροβουλίας και των "κατάλοιπων του παλαιοκομματισμού" διεκδίκησε "μόνο για την Λέσβο" όπως είναι και το όνομα του συνδυασμού του να εκλεγεί για να υλοποιήσει το πρόγραμμα ανάπλασης και ανάπτυξης του νησιού, πριν προλάβει να κάτσει στην καρέκλα έδειξε σαν να αναιρεί και λιγάκι τον "πρωτότυπο" πολιτικό λόγο και το όραμά του. Ο νεοεκλεγείς δήμαρχος αρνείται να δώσει τέλος στο σήριαλ της έδρας της Α.Ε.Λ.Καλλονής που για δεύτερη χρονιά αγωνίζεται «Σούπερ-λίγκα».  Δίνει παραχωρητήριο χρήσης του δημοτικού σταδίου Μυτιλήνης και στην ομάδα του Αιολικού την στιγμή που γνώριζε ότι η νομοθεσία δεν επιτρέπει κοινή έδρα σε δυο ομάδες, όταν η μια αγωνίζεται στην μεγάλη κατηγορία. Το τι σημαίνει να αγωνίζεται μια επαρχιακή ομάδα στον τόπο της δεν χρειάζεται να είσαι ποδοσφαιρόφιλος για να το καταλάβεις ειδικά όταν ξέρεις τον τιτάνιο αγώνα που έγινε το προηγούμενο διάστημα για να δημιουργηθεί γήπεδο στη Λέσβο που να μπορεί να φιλοξενήσει αγώνες Α' επαγγελματικής κατηγορίας. Ειδικά όταν πολιτεύεσαι.... Ο πρώην βουλευτής της ΝΔ και των Ανεξ. Ελλήνων που στήριξε και στηρίζει την πολιτική που θέσπισαν τα μνημόνια, φαίνεται πως λειτούργησε υστερόβουλα σε αυτή την περίπτωση απογοητεύοντας αρκετούς απο τους ψηφοφόρους του και επηρεασμένος την προσωπική του κόντρα με ανθρώπους της ΑΕΛΚ. Επίσης μας προϊδεάζει για τα έργα και της ημέρες του που θα ακολουθήσουν και θα επακολουθήσουν στην πολιτική ιστορία του νησιού. 

Όπως και να 'χει ο λεσβιακός λαός θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικός όταν καλείται να εκλέξει τις πολιτικές Αρχές του τόπου... επειδή αποδεικνύεται για ακόμα μια φορά ότι οι πολιτευτές είτε παρουσιάζονται "ανεξάρτητοι" είτε "άχρωμοι" είτε "αντισυστημικοί" δεν μπορούν να αντιπροσωπεύσουν επάξια τους ψηφοφόρους τους και να ανταποκριθούν σε αυτά που χρειάζεται σήμερα ο εργαζόμενος. Όχι μόνο επειδή η πολιτική τους κινείται γύρω απο το μικροσυμφέρων αλλά κυρίως επειδή υπηρετούν το ίδιο σύστημα. Το σύστημα που μας εξουθενώνει με την φορολογία του, που μας αφήνει χωρίς υγεία, παιδεία και εργασιακά δικαιώματα, που μας αμείβει με ψίχουλα μισθών την στιγμή που οι εφοπλιστές μετρούν δισεκατομμύρια κέρδη. 

Σ.Μ. 



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας ευχαριστούμε για το σχόλιό σας