Δευτέρα 11 Αυγούστου 2014

Με διαγραφή απειλεί 180.000 φοιτητές ο Λοβέρδος

Με διαγραφή από τα μητρώα των Πανεπιστημίων και των ΤΕΙ απειλεί 180.000 φοιτητές το υπουργείο Παιδείας, τους οποίους χαρακτηρίζει «λιμνάζοντες» και δηλώνει ότι οι σχετικές διαδικασίες θα ξεκινήσουν από την 1η Σεπτέμβρη.

Η ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας επιχειρεί να κλείσει κάθε παράθυρο σε τυχόν ευνοϊκή ερμηνεία του νόμου και αναφέρει «σχετικά με τους «λιμνάζοντες» φοιτητές ο νόμος θα εφαρμοστεί και στο τέλος του τρέχοντος ακαδημαϊκού έτους, δηλαδή στις 31/8/2014, οι «λιμνάζοντες» θα διαγραφούν».

Κάνει λόγο για «περίπου 180.000 φοιτητές Πανεπιστημίων και Τ.Ε.Ι.» και πως το υπουργείο παιδείας είναι «σε συνεχή συνεργασία με τα συντονιστικά όργανα των Πανεπιστημίων και Τ.Ε.Ι., ώστε την 1/9/2014 αυτή η εξευτελιστική κατάσταση να περάσει οριστικά στο παρελθόν».

Ξεκαθαρίζει πως η διαδικασία των διαγραφών δεν θα γίνει στην παρούσα φάση από τα ιδρύματα αναφέροντας πως «το άμεσο μέλλον, ο νόμος ορίζει, πως το συγκεκριμένο θέμα θα ρυθμίζεται από τους οργανισμούς των ιδρυμάτων, οι οποίοι όμως ακόμη δεν έχουν ολοκληρωθεί. Συνεπώς ισχύει η νομοθεσία και αυτή ακριβώς θα εφαρμοστεί.»

Η νέα τοποθέτηση της ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας έγινε διότι ο Ανδρέας Λοβέρδος δέχθηκε επικρίσεις -και εντός της κυβέρνησης- πως με το βλέμμα στις εκλογές επιδιώκει σε εκλογική πελατεία με την μη εφαρμογή ψηφισμένων νόμων. «Όσοι πιστεύουν σε αυτή την ανάγκη αλλά θεωρούν πως θα κάνουμε πίσω για μικροπολιτικούς λόγους, δεν έχουν παρά να περιμένουν λίγες μέρες για να εξακριβώσουν την ακρίβεια των λόγων μας» απαντά η ανακοίνωση.

ΜΑΣ: Δεν θα επιτρέψουμε κανένας φοιτητής να διαγραφεί

Η απόφαση του υπουργείου Παιδείας «είναι απαράδεκτη» τονίζει σε ανακοίνωση του το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών και σημειώνει πως «δεν θα επιτρέψουμε κανένας φοιτητής να διαγραφεί».

Αναφερόμενο στους αποκαλούμενους «αιώνιους» φοιτητές ξεκαθαρίζει πως:

  • Το 60% αυτών των φοιτητών αναγκάζεται να δουλεύει για να μπορέσει να τα βγάλει πέρα (το 35,2 μάλιστα με πλήρες ωράριο).
  • Το 14% δηλώνει ότι επιβράδυνε τις σπουδές του γιατί στην πορεία κατάλαβε ότι δεν θα μπορέσει να βρει δουλειά στο επιστημονικό του αντικείμενο.

Το ΜΑΣ σημειώνει πως «οι λεγόμενοι αιώνιοι φοιτητές λοιπόν είναι αυτοί που παλεύουν να επιβιώσουν και παράλληλα προσπαθούν για κάτι καλύτερο. Αυτούς τους φοιτητές προκλητικά αποκαλεί το Υπουργείο “αιώνιους” και “άχρηστους” την ώρα που ξέρουν ότι υπάρχουν πολύ περισσότεροι φοιτητές από την επαρχία που αναγκάζονται να επιστρέψουν στα σπίτια τους και να πηγαίνουν στις σχολές τους μόνο για την εξεταστική επειδή δεν αντέχουν να πληρώνουν νοίκια και οι όποιες εστίες υπάρχουν δεν φτάνουν ούτε για ζήτω.

Στην ουσία η απόφαση του Υπουργείου είναι ένα κομμάτι από το παζλ της πολιτικής κυβέρνησης-ΕΕ-μονοπωλίων που εντείνει τους ταξικούς φραγμούς στερώντας το δικαίωμα στα παιδιά των φτωχών λαϊκών οικογενειών να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους.

Δεν θα επιτρέψουμε κανένας φοιτητής να διαγραφεί!»

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας ευχαριστούμε για το σχόλιό σας