Κυριακή 10 Αυγούστου 2014

Τα όνειρα μας δεν έχουν χορηγούς

Γράφει ο Σταύρος Μαντατής

Χτες το βράδυ σε ένα ΑΕΚτζήδικο παρεάκι καθώς απολαμβάναμε το αυγουστιάτικο φεγγάρι και «επιδεικνύαμε» τα αυτοκολλητάκια που φτιάξαμε, μας πλησίασε κάποιος και αφού επαινώντας τις μπλούζες των club της Original 21 που φορούσαμε, απευθυνόμενος σε μας είπε: «Σας βρήκα χορηγό!».

Επειδή γνωρίζαμε τον «ευγενή» σπόνσορα αποκλείσαμε τον ενδεχόμενο να «τρολλάρει», του απαντήσαμε ορθά κοφτά: «Δεν χρειαζόμαστε εμείς χορηγούς, εμείς όλοι είμαστε οι χορηγοί!».

Με αφορμή αυτό το περιστατικό απίστευτής «ηλιθιότητας» μπαίνω στην διαδικασία να γράψω εδώ στο aek-live κάποιες σκέψεις.

Κάποιος αφελής ίσως πιστέψει πως για τις ανάγκες των εξόδων κάποιου club χρειάζονται χορηγοί. Αν βρίσκεται σε κάποια ομάδα που οι οπαδοί πάνε εκδρομή με έξοδα της εταιρίας του προέδρου ίσως να είναι και φυσιολογικό. Αν όμως είναι οπαδός της ΑΕΚ θα κάνει λάθος.

Φανταστείτε ο δικός μας κόσμος να έβγαινε σε πλειστηριασμό. Επηρεασμένοι από τις αρχές του φιλελευθερισμού να είχαμε τιμή και να πουλιόμασταν. Το χρώμα μας να ήταν το χρώμα του εκάστοτε χορηγού και στα φτερά του δικέφαλου να προσθέταμε το όνομα του σπόνσορα. Να είχαμε νταβαρτζήδες και να έκλειναν τα μαγαζάκια αν δεν πουλούσαν. Πραγματικός εφιάλτης!
Κι όμως η χρηματοδότηση από κάποιον χορηγό σημαίνει όλα τα παραπάνω, σημαίνει έλεγχος. Για άλλους οπαδούς άλλων ομάδων σημαίνει επένδυση.

Για όσους έχουν ζήσει την σκεπαστή, εκδρομές, δωματιάκια, βροχή στην εθνική, πορείες είναι αυτονόητο πως δεν δεχόμαστε χέρι από κανέναν. Είναι αυτονόητο πως δεν κοστολογούνται αυτές οι στιγμές. Ο όρος «ιδιωτικός στρατός» που συχνά χρησιμοποιούν ορισμένα παπαγαλάκια δημοσιογράφοι όταν κυρίως αναφέρονται σε ταραχές δεν ταιριάζει στον λαό της ΑΕΚ.
Είναι διαφορετικό να είσαι ΑΕΚ, είναι κάτι ξεχωριστό! Γι αυτό το να είσαι αυθεντικός/ original είναι κάτι τιμητικό, που δεν μπορούν όλοι εύκολα να το υιοθετήσουν. Αν χαθεί αυτό χάνεται και η ουσία, η ιδέα ξεφτίζει, αλλοιώνεται και καταντά να μαζικοποιείται στην βιομηχανία του θεάματος, στην έκφραση του αθλητισμού.
Ποτέ μα ποτέ δεν θα καταντήσουμε χρηματοδοτούμενα νούμερα. Είμαστε ΑΕΚ ρε!!!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας ευχαριστούμε για το σχόλιό σας