Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2013

Σάπισε τι περιμένεις;


Γράφει η Μαρία Καραπιπέρη

Ζούμε σ΄ έναν τόπο μαγικό! 

Η θέα που προβάλει τα τελευταία χρόνια της καπιταλιστικής κρίσης έχει ραγδαία περάσει στην εικόνα που φανερώνει πως ιστορικά ο Σοσιαλισμός είναι αναγκαίος και επίκαιρος όσο ποτέ άλλοτε.

Με θέα την απόλυτη εξαθλίωση,την απόλυτη φτώχεια,τη στρατιά των αστέγων ,την ανεργία των νέων ,των γυναικών,των μακροχρόνια ανέργων,των πρώην αυτοαπασχολουμένων,νυν εξαθλιωμένων ,παρακολουθούμε τη σήψη του ανθρωποκτόνου εκμεταλλευτικού συστήματος.Όσο σαπίζει η αποφορά του είναι αβάσταχτη. Διευρύνει το χάσμα ανάμεσα στην ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών και την εποχή μας. 

Στον αιώνα της τεχνολογίας, της γνώσης,καταντούν τους εργαζόμενους να ζούν σε συνθήκες μεταπολεμικές... Το 2013 τα παιδιά λιποθυμούν στα σχολεία,το 2013 στις σχολικές τάξεις στοιβάζονται 30 ανθρώπινες παιδικές ψυχές,το 2013 νομιμοποιούν την παιδική εργασία,το 2013 ο Υπουργός δηλώνει πως όλοι οι ασθενείς δεν δικαιούνται την ίδια περίθαλψή,το 2013 στο κέντρο της πόλης γίνονται συσσίτια για πεινασμένους....Το 2013 τα λαϊκά νοικοκυριά δεν έχουν ρεύμα,νερό, θέρμανση(...)Το 2013 ο παρασιτισμός,η σήψη του μονοπωλιακού καπιταλισμού εκδηλώνεται βιάζοντας τις ανθρώπινες ζωές.Σε όλες τις δομές οργάνωσης της καπιταλιστικής κοινωνίας ,σε όλους τους θεσμούς του συστήματος παίρνει τη μορφή της υπερκερδοσκοπικής εκμετάλλευσης,της απάτης,της κατάχρησης,της διαφθοράς,της καταστροφής,της ρύπανσης,στην ατμόσφαιρα,στη θάλασσα,στις ακρογιαλιές,στα δάση.

Ο παρασιτισμός και η κερδοσκοπία αναδεικνύουν και την εγκληματική φύση του Καπιταλισμού . Ανθεί το εμπόριο των ναρκωτικών,η οργανωμένη πορνεία το εμπόριο βρεφών,παιδιών ,ανθρώπινων σπλάχνων.Τα κέντρα του εγκλήματος του καπιταλισμού διαπλέκονται μεταξύ τους.με υπουργούς,με βουλευτές,με όργανα της εξουσίας,με τις αρχές της δίωξης....

Το σάπιο αυτό και παρασιτικό σύστημα που είναι ανίκανο πια να κυβερνήσει εκτρωματικά αναδεύει από τη σάπια μήτρα του το Φασισμό για να επιβληθεί ,να καθυποτάξει την εργατική τάξη. Να την εμποδίσει να παίξει τον Ιστορικό της ρόλο και να ανατρέψει το σαθρό και εκμεταλλευτικό σύστημα που την εξαθλιώνει... 

Στο ρου της ιστορίας κάθε καπιταλιστική κρίση τελειώνει με γενικευμένο ή διευρυμένο πόλεμο.. ''Ή αλλιώς ο πόλεμος τους είναι η συνέχιση της πολιτικής τους με άλλα μέσα... 

Οι εκτεταμένες αντιθέσεις του κεφαλαίου,οι ανταγωνισμοί τους , η ανισομετρία μεταξύ των συμμαχιών των μονοπωλίων μεγαλώνουν τους κινδύνους για ένα γενικευμένο πόλεμο στην περιοχή με την συμμετοχή και της Ελλάδας αξιοποιώντας την γεωγραφική θέση μας και τους ιμπεριαλιστικούς μηχανισμούς του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε. Εν τω μεταξύ οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις σε άλλες περιοχές καθώς και η απόλυτη εξαθλίωση που έχει επιβάλει σε μια σειρά χώρες η ''Ανάπτυξη'' των μονοπωλίων δημιουργούν κύματα μεταναστών και προσφύγων που αναζητούν καταφύγια από την καπιταλιστική βαρβαρότητα.. Διακόσια χρόνια νωρίτερα ο Μαρξ έλεγε ότι: Η εισαγωγή ξένων φθηνών εργατικών χεριών γίνεται απο το ίδιο το Κεφάλαιο,με σκοπό να διαιωνιστεί η μισθωτή σκλαβιά...... Αυτά είναι μερικά από τα επιτεύγματα του Καπιταλισμού και οι προοπτικές του... Εξαθλίωση,φτώχεια,πείνα,ξενιτειά,αίμα θυσία στο βωμό του καπιταλιστικού κέρδους...... Αυτό το σύστημα σου ζητούν να υπερασπιστείς...Δεν υποφέρουμε όλοι στον Καπιταλισμό! Διεξάγεται Πόλεμος Ταξικός! 

Ας σηκώσουμε τις σημαίες της τάξης μας της εργατικής, να ανατρέψουμε ότι μας σκοτώνει.Ας φορέσουμε τα ταξικά γυαλιά μας! Στις 6 του Νοέμβρη το πλήθος με τις σημαίες των σωματείων μας θα βρίσκεται στη μάχη της Απεργίας . Ας συστρατευθούμε, με την τάξη μας! 

Η μη συμμετοχή στην Απεργία ωφελεί μόνο το σύστημα που δεν έχουμε συμφέρον να στηρίζουμε...Ταξική Επίθεση Λαέ!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας ευχαριστούμε για το σχόλιό σας