Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2016

Εκδήλωση στη Μυτιλήνη για τους εκτελεσμένους πατριώτες απο τους Γερμανούς/ φασίστες με την παρουσία μεταναστών!

Xθες Σάββατο 24 Σεπτέμβρη πραγματοποιήθηκε εκδήλωση μνήμης με αφορμή το τέλος της γερμανικής κατοχής στη Λέσβο με την αποχώρηση των στρατευμάτων. Η εκδήλωση έλαβε χώρα στην περιοχή Τσακάμια στη Μυτιλήνη, χώρος στον οποίο εκτελέστηκαν από τους Ναζί κατακτητές 42 αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης.
Κανένας μα κανένας από τους δήθεν «απλούς πολίτες» πατριδοκάπηλους που μαζεύτηκαν την περασμένη Κυριακή 18 Σεπτέμβρη να ψάλουν τον Εθνικό ύμνο στη καθιερωμένη υποστολή της σημαίας δεν ήρθε στην εκδήλωση. Γιατί άραγε; Αφού και εκεί υπήρχε στρατιωτικό άγημα που έψαλε τον Εθνικό Ύμνο.

Οι «απλοί πολίτες» οι αυτοαποκαλούμενοι «πατριώτες» δεν ήρθαν λοιπόν να τιμήσουν τη σημαία και τους αγωνιστές που θυσιάστηκαν για την πατρίδα τους. Όσοι όμως από τους πρόσφυγες ήταν εκείνη την ώρα στην περιοχή της εκδήλωσης, όπως φαίνεται και στη φωτογραφία, παρακολούθησαν όλη την τελετή όρθιοι! Ας βγάλει ο καθένας τα συμπεράσματα του.
Μετά το τέλος της τελετής ο συγγραφέας Γιώργος Γαλέτσας ανέφερε ότι «το μεγαλύτερο ανοσιούργημα ήταν η ¨εξαφάνιση¨ των θυμάτων, αφού κανένα σώμα εκτελεσμένου (από τους 42 συνολικά) δεν παραδόθηκε για ταφή στους δικούς του ή εδόθη στην εκκλησία!. Μετά την εκτέλεση, οι δήμιοι έβαζαν τα πτώματα μέσα σε τσουβάλια μαζί με μια μεγάλη πέτρα και αφού τα έδεναν, τα μετέφεραν σε επιταγμένο αλιευτικό και τα πετούσαν στη θάλασσα ανοικτά της Φυκιότρυπας


πηγή: Facebook/Θράσος Αβραάμ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας ευχαριστούμε για το σχόλιό σας