Παρασκευή 28 Αυγούστου 2015

Μια νέα θεωρία για τις μαύρες τρύπες απο τον Στήβεν Χώκιν

Αποτέλεσμα εικόνας για μαυρες τρυπεςΓια τα αστέρια που υπέκυψαν στην βαρύτητα και απέκτησαν τόση δύναμη που παγίδεψαν μέχρι και το φως, μίλησε στο κοινό της Στοκχόλμης ο διάσημος Βρετανός επιστήμονας Στήβεν Χώκιν.
«Όταν πέφτεις σε μαύρη τρύπα, δεν έρχεται το τέλος, η ύλη δεν παγιδεύεται αιώνια γιατί πιθανότητα φυλακίζεται σε άλλο σύμπαν, σε παράλληλη διάσταση», δήλωσε ο επιστήμονας και μάλιστα, ενίσχυσε τη νέα θεωρία του με αλληγορικό ηθικό δίδαγμα: «Εάν πέσετε σε μαύρη τρύπα, μην τα παρατήσετε, να πιστέψετε ότι υπάρχει διέξοδος».
Αψηφώντας όλους τους συναδέλφους του που έχουν καταλήξει ότι όταν η ύλη αφανίζεται από τεράστιες δυνάμεις βαρύτητας, χάνεται αμετάκλητα στην άβυσσο, ο Χώκινς διακήρυξε: «Κι όμως η ύλη δραπετεύει και οι μαύρες τρύπες, τελικά δεν είναι και τόσο μαύρες».
Τα διεθνή μέσα ενημέρωσης (Guardian) υποδέχτηκαν τη νέα θεωρία από τον Στήβεν Χώκιν σχολιάζοντας ότι δικαιώνει κινηματογραφικό σενάριο, αυτό της ταινίας Interstellar, όπου ο πρωταγωνιστής Matthew Mc Conaughey βγαίνει σώος από την μαύρη τρύπα «Γαργαντούας».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας ευχαριστούμε για το σχόλιό σας