Σάββατο 21 Ιουνίου 2014

Σε κατάσταση ύψιστου συναγερμού οι ένοπλες δυνάμεις της Ρωσίας

Σε κατάσταση ύψιστου συναγερμού έθεσε τις ένοπλες δυνάμεις της κεντρικής Ρωσίας από τις 10.00 σήμερα το πρωί (ώρα Ελλάδας) ο πρόεδρος της χώρας Βλαντίμιρ Πούτιν, όπως ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Η Μόσχα είχε ήδη επιβεβαιώσει έχει ενισχύσει τη στρατιωτική παρουσία της στα σύνορά της με την Ουκρανία στον απόηχο επίθεσης που καταγγέλει ότι δέχθηκε ρωσικό σημείο ελέγχου στα σύνορα με την Ουκρανία από την ουκρανική πλευρά με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ένας Ρώσος εργαζόμενος στο τελωνείο.

«Η ρωσική πλευρά αναμένει μια εξήγηση και μια συγγνώμη» μετά το περιστατικό αυτό, επεσήμανε το Κρεμλίνο.

Ωστόσο το υπουργείο Άμυνας της Ουκρανίας αρνήθηκε ότι ο στρατός έχει χρησιμοποιήσει πυρά πυροβολικού ή όλμους στην περιοχή. «Λόγω της εγγύτητας των συνόρων μας με τη Ρωσική Ομοσπονδία, ο ουκρανικός στρατός δεν χρησιμοποιεί πυρά πυροβολικού ή όλμους» αναφέρει ανακοίνωση του ουκρανικού υπουργείου Άμυνας.

«Σύμφωνα με την εντολή του (Ρώσου προέδρου) από τις 11.00 ώρα Μόσχας οι δυνάμεις της Κεντρικής Στρατιωτικής Περιφέρειας καθώς και οι στρατιωτικές μονάδες που βρίσκονται στην περιοχή αυτή τέθηκαν σε κατάσταση ύψιστου συναγερμού» ανέφερε ο υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου, σύμφωνα με τα ρωσικά ειδησεογραφικά πρακτορεία.

Την ίδια ώρα η Μόσχα δέχτηκε προειδοποίηση από ΗΠΑ και Ευρώπη για νέες κυρώσεις εάν δεν εκτονώσει την κατάσταση στην ανατολική Ουκρανία.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας ευχαριστούμε για το σχόλιό σας