Η ΕΡΤ σήμερα είναι ο μεγαλύτερος όμιλος ΜΜΕ της χώρας. Δεν έχει ζημίες. Το 2011 είχε κέρδη προ φόρων που έφτασαν τα 57 εκατ. ευρώ. Δεν χρωστάει σε τράπεζες. Επιστρέφει στο ελληνικό δημόσιο ποσά της τάξης των 135 κατ. ευρώ, τα οποία δεν γίνονται τηλεοπτικό πρόγραμμα.
Η λειτουργία της δεν επιβαρύνει τον κρατικό προυπολογισμό. Ζει από το ανταποδοτικό τέλος. Όσοι κι αν απολυθούν, όσα κανάλια και αν κλείσουμε δεν υπάρχει καμία θετική επίδραση στο δημόσιο χρέος.
Όσοι λένε ακόμη πως πληρώνουν για κοινόχρηστους χώρους και καντηλάκια, απλώς δεν γνωρίζουν.
Το κριτήριο της θεαματικότητας έχει ενδιαφέρον διότι επί τρικομματικής κυβέρνησης, τα ποσοστά καταρρέουν. Μια απλή ανάγνωση των δεικτών θεαματικότητας των ιδιωτικών καναλιών συσχετίζοντας τα, με τις ζημίες που εμφανίζουν και τον υψηλό δανεισμό που κουβαλούν, δίνει την απάντηση.
Είχαμε την εντύπωση πως η κυβέρνηση θέλει την ανάπτυξη. Αντί να χρησιμοποιήσει ως όχημα μία, υπό εξυγίανση εταιρεία, θέλει να προσθέσει ένα ακόμη λουκέτο στη ραδιοτηλεοπτική αγορά.
Έχει πέσει πολύ σιωπή. Γιατί δεν τοποθετείται ο Γκίκας Μάναλης; Έχουν άποψη οι διατελέσαντες υπουργοί Τύπου μαι Επικρατείας. Οι προηγούμενοι διευθύνοντες σύμβουλοι της ΕΡΤ;
Και το τελικό ερώτημα: Ποιος ωφελείται από το κλείσιμο της ΕΡΤ;
πηγή: http://www.paron.gr/
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σας ευχαριστούμε για το σχόλιό σας